PvdP coaching bij bedrijven

Op het gebied van wat je ook maar bezig houdt (werk, relaties / familie, gezondheid, hobby’s, zingeving, etc.) schrijf je je wensen /verlangens en je doelen op. ’s Ochtends of ’s avonds. In eerste instantie dagelijks.

Wanneer je op zoek gaat naar een nieuwe werk situatie, of dat nu als werknemer of als ondernemer zal zijn, het moet altijd haalbaar en realistisch zijn. Daarom is het goed om bij het invullen ook je relaties, gezondheid, hobby’s en zingeving erbij te betrekken, want het ene gebied heeft vaak ook weer invloed op het andere gebied. En wellicht zitten er bij je huidige relaties mensen waar je iets mee kan? Is je gezondheid geen beperkende factor bij je droombaan? Kun je niet van je hobby je werk maken?

Wanneer je als ondernemer / zzp’er aan de slag wilt, kun je binnen pad van de plicht je aandacht elke dag specifiek richten aan een bepaald gebied aan je bedrijf. Of je maakt er een apart overzicht van.

Bijvoorbeeld:

Maandag: werken aan je website, flyer, etc.

Dinsdag: bloggen / vloggen / nieuwsbrief / mailing etc.

Woensdag: adverteren via google adwords, op facebook, instagram, linkedin etc

Donderdag: je inhoudelijk bekwamen, onderhouden en bijhouden van je werkzaamheden, inlezen, studeren

Vrijdag: je financiën / administratie regelen

Weekend: reflecteren (ben ik met de juiste mensen? doe ik wat ik wil? Wat wil ik anders? etc. ) en ontspannen

Richt het op zo’n manier in dat het goed werkt voor jou! Weet dat zo’n schema ook te maken is op bijvoorbeeld gezondheid/conditie, een bepaalde sport waar je beter in wilt worden etc.

Daarnaast is het natuurlijk de bedoeling om plannen te maken en oriënteren waar de mogelijkheden voor jou liggen. Dat is een (leerzaam) proces. Een proces wat ook geduld van je kan vragen. En discipline. En doorzettingsvermogen. Schrijf eens op hoe het met deze karakter eigenschappen gesteld is. Kan dat beter of ben je tevreden? Heb je vertrouwen in je zelf? Wat zou je kunnen verbeteren?

En als je eenmaal hebt bepaald welke weg je gaat inslaan, hoe ga je dat aanpakken? Ga je bijvoorbeeld zelf een website maken of laat je dat iemand doen? En hoe zit het met marketing en adverteren? Allemaal zaken waar pad van de plicht bij kan helpen. Alleen om dagelijks structuur en overzicht te hebben en dat steeds weer op te schrijven, ontvouwt het zich “vanzelf”.

Filmpje is wat mij betreft het ultieme filmpje als het gaat over doorzetten! De aanhouder wint, als je je doel maar heel duidelijk voor ogen hebt en er een bepaalde noodzaak is. Blijf focussen op je passie en je doel, dan gaat het je op een gegeven moment zeker lukken!

Samen met jou, wil ik graag sturing geven aan jouw dromen en doelen!

Durf groots te dromen!