Pad van de Plicht

Geraakt door de corona crisis of anderszins, op het gebied van je relatie(s), je werk of (mentale) gezondheid?

Elke crisis herbergt een KANS! Naast pvdp-coaching van 1 maand, ben ik beschikbaar voor telefonische- of online sessies, om met jou in gesprek te gaan over jouw kansen en mogelijkheden!

Wat zie je hier op het plaatje, een aapje of een tijger?

De manier waarop je naar “de dingen” kijkt bepaald waarvoor je kiest en waar je voor je kiest, bepaald hoe je leven er uit gaat zien! Het mooie aan zo’n optische illusie is dat de één het aapje zal zien en de ander de tijger, terwijl we naar hetzelfde plaatje kijken. Hoe komt het dat de één iets anders ziet dan de ander? Als je weet dat je een keuze hebt om op meerdere manieren naar iets te kijken nu dit plaatje je dat laat zien, kun je dat ook toepassen in het dagelijks leven, bij een gebeurtenis of situatie. Elk verhaal heeft 2 of meerdere kanten. Ben je bewust van je eigen manier van denken zoals bijvoorbeeld in onderstaande stellingen?

  • Denk je in mogelijkheden / overvloed of tekort?
  • Ben je een gever of een nemer?
  • Zie je het positief of negatief?
  • Etc.

Het pad van de plicht klinkt in eerste instantie misschien weinig aantrekkelijk. Maar als je iets wilt bereiken en /of veranderen, is dat dat in eerste instantie ook niet zo aantrekkelijk. Je moet gewoonten veranderen, discipline hebben, nieuwe routines aanleren, een noodzaak voelen, buiten je comfortzone treden, moeilijke keuzes maken en ga zo maar door. En toch, het zal je belonen om het pad van de plicht te betreden, want dit is een goede manier om via een mooie reis steeds meer je eigen leven te gaan leven!

De reden dat de coaching een maand betreft, is omdat het doorgaans ongeveer 21 dagen duurt voordat er psychologische en mentale grenzen doorbroken worden en er een nieuwe gewoonte gevormd wordt. Het zal hierna ook moeilijk zijn om naar de oude patronen terug te gaan.

Het pad van de plicht geeft antwoorden op wie je bent / wilt zijn, wat je kan en wat je wilt! Daarnaast is het in mijn ogen ook ieders plicht en verantwoordelijkheid om als het even kan, je leven te leven zoals die voor jou bedoeld is. Want iedereen heeft een talent en het is de kunst om dit talent / kernkwaliteit in de wereld te zetten. In korte tijd zal je al de vruchten plukken en fijne resultaten zien, die maken dat je door zult zetten. Het begin is het lastigst, maar daar bied ik graag ondersteuning voor. We gaan dit samen doen, waarbij jij natuurlijk écht aan het stuur zit!

Ik geloof dat geen mens toevallig op je pad komt, zoals je nu ook niet toevallig op deze site bent gekomen. Je bent waarschijnlijk nieuwsgierig en je vraagt je af of het iets voor je is. Het antwoord is: JA! 

De coaching: elke dag wordt op basis van “pad van de plicht” opgeschreven wat je persoonlijke doelen zijn, steeds weer, op welk gebied dan ook (Gezondheid, Relaties, Werk, Geld etc.). Deze worden een maand lang iedere dag naar me gemaild om hier ritme in te krijgen en het dient natuurlijk ook als een stok achter de deur… Het gaat er om dat je de nieuwe routine op een goede manier weet op te starten en daarom dus goed (en wellicht noodzakelijk) dit dagelijks te doen.

Naar aanleiding van jouw ingevulde formulier krijg je van mij feed back met vragen die je zullen inspireren en (weer) verder zullen brengen.  De ene keer praktische gericht en andere keer meer “spiritueel” van aard. Vragen die gekoppeld zijn aan je overzichten, maar ook vragen die los kunnen staan van je dagelijkse overzichten. Uiteindelijk in ieder geval feed back die je helpen in je proces om je doelen naar meer geluk / bewustzijn en succes te bereiken.

Pvdp coaching is persoonlijk en gericht op geluk en succes en datgene te vinden waar je écht positieve en krachtige energie van krijgt. Dat je (nu) écht voor jezelf gaat kiezen i.p.v. dat er voor jou gekozen wordt…

–  Leef jij je leven of laat je je leven?  –

Het gaat in eerste instantie om (weer) in beweging te komen. Nieuwe routines en positieve overtuigingen aan te leren, op welk gewenst gebied dan ook! Naast dat dit een goede manier is om de gewenste verandering(en) in je leven te brengen, ook een mooi moment en geschenk voor jezelf om dagelijks te reflecteren. Op een gegeven moment kun je er voor kiezen om pad van de plicht wekelijks te gaan doen ipv dagelijks.

De onderstaande gebieden kunnen behandeld en besproken worden:

Gezondheid fysiek: je wilt een stakker lijf, een betere conditie, minder kilo’s te dragen hebben, minder of geen alcohol, minder suikers of je wilt stoppen met roken

Gezondheid mentaal: je wilt je minder laten leiden door angsten, meer zelfvertrouwen etc…

Relatie(s): je wilt graag een relatie maar je hebt nog geen relatie of je wilt je relatie verbeteren, of je wilt stoppen met je relatie. Of je wilt een betere relatie met je kind(eren). Of met je familie?

Werk: je wilt bv een functie bij een (ander) bedrijf) waar je wel die energie van krijgt of je wilt misschien voor jezelf beginnen, maar je hebt drempelvrees…

Geld: je houdt elke maand een stuk maand over? Hoe kan je meer inkomsten creëren? Welke rol heeft geld in jou leven? Etc.

Spiritueel: wie ben je echt?

Pad van de Plicht geeft structuur en overzicht in doelen en ontwikkeling, door hier met discipline op dagelijkse basis mee bezig te zijn. In de ochtend aan het begin van de dag voor de ochtendmens of aan het eind van de dag voor de avondmens. Dit geeft ook ritme en houvast aan de dag en aan je leven.

De duur van de coaching is dus 1 maand met eventueel daarnaast nog telefonische gesprekken, als daar behoefte aan is. Je zit in ieder geval nergens voor een lange tijd aan vast en toch zal je merken dat je in korte tijd écht positieve resultaten zult zien en je steeds beter zal gaan voelen. Doordat je dagelijks met je doelen bezig bent op een structurele manier, zal er steeds meer rust, duidelijkheid en overzicht in je hoofd komen, als je de commitment  écht aangaat!                                                 

Dus óók interesse in individuele coaching die laagdrempelig en persoonlijk is? Dan is pad van de plicht écht iets voor jou! Gewoon DOEN! Neem contact op voor een vrijblijvend intake gesprek!